Skärgård
Eftersom jag tillbringar en hel del av sommaren víd vatten är det naturligt att jag använder mig av en båt. Jag älskar sjön och havet! I Vänern blir det för det mesta en av “snurrebåtarna”, eftersom man med dem lättast tar sig fram i grunda vikar och skär. I Stockholms skärgård, blir det en båt med lite större dimension, en Maxi 77:a vid namn “Kuling”. Bäst gillar jag att ta mig ut till de yttersta kobbarna, gärna till öar runt Lurö i Vänern, eller Nassa i Stockholms skärgård, den sk."Storskärgården". Inget är väl härligare än att vara på sjön, vilket det nu är Östersjön eller Vänern. Skärgården är en av våra största tillgångar här i Sverige, och en helt fantastisk miljö. En oändlig källa med motiv att ösa ur för en konstnär. När jag arbetar med motiv i skärgården faller det sig naturligast att använda akvarell. Efter 30 års akvarellmåleri tycker jag numera att det är ett lätt och underbart medium att arbeta i, som bara blir mer och mer intressant år för år. Det är också behändigt att ta med block och färger, allt ryms i en liten väska.
Jag målar oftast färdigt en akvarell på plats utomhus för att färgerna ska bli rätt. Men det händer också att jag gör skisser som förlagor till oljemålningar.
The archipelago
Boats, sailing and the sea, lovely! To be on the sea is one of my great passions in life. I spend most of my summers sailing on the eastcoast of Sweden or on the lake Vänern. We have many lovely archipelagos to choose from in Sweden, both on the east- and the westcoast. The lake Vänern has about 200 000 islands! So you can always find an island where you can be by yourself. I paint seascapes in watercolor and oil when I am out in the archipelago. Usually I finish my paintings on the spot, to get the correct colors, but I also sketch in watercolor as a base for my oils. Painting in the open air is great!